Wonen

Welke sfeer voor jouw woonkamer?

Wanneer jij je huis in gaat richten of toch opnieuw wil gaan stijlen, is het belangrijk om te weten in welke stijl jij jouw woonkamer voor je ziet. Wil jij een luxe-,glamour of hotelsfeer of ga jij liever voor de industriële of landelijke look. Je kunt bijvoorbeeld met beton cire kleuren of toch een betonlook verf al een hele andere sfeer bepalen. Die betonlook verf kan natuurlijk voor een industriële look zorgen, maar door het eens op een andere manier aan te brengen, kun je ook een luxe gevoel creëren. Zo kun je relatief simpel al een hele andere sfeer toevoegen en er echt iets unieks van maken.

Minimale accessoires in huis

Heb jij besloten om voor de luxe hotelsfeer in je woonkamer te gaan, dan zijn er natuurlijk verschillende manieren om dit uit te voeren. Zo kun je kiezen om in ton-sur-ton te gaan werken. Dan zorg je dat alles in dezelfde kleurlijn zit. Vaak worden hotels geassocieerd met donkere moderne meubels, maar ook wit heeft natuurlijk een luxe gevoel, kijk maar naar de ontwerpen van Jan des Bouvries. Met kalkverf van een goede kalkverf webshop, kun jij die natuurlijke tonen op de muur maken en vaak geven die natuurlijke tinten een luxe gevoel. Less is more, niet te veel kleine accessoires. In veel interieurs wordt de kunst van het weglaten ontzettend gewaardeerd, zo ook bij de echte luxe huizen.

Toch iets meer accessoires?

Hou jij toch meer van een interieur die minder luxe is, maar gewoon huiselijk, dan is het natuurlijk vaak lastig om aan te geven welke stijl dit precies is, maar dan kun je alle kanten op. Kijk naar een aantal kleuren die jij mooi vindt en combineer deze waar mogelijk. Vaak kun je door kleuren vaker terug te laten komen in een interieur rust creëren. Accessoires kun je naar hartenlust toevoegen in een mooie open kast of netjes achter het glas. Zolang je canvas, of in dit geval de rest van de kamer rustig is, komen deze accessoires mooi naar voren.