Waarde Gouden Tientje
Oud goud is een breed begrip en veelzaken vallen eronder, zoals armbanden, kettingen, gouden ringen en oorbellen, maar ook het Gouden Tientje. De waarde van oud goud hangt af van het goudgehalte, de karaat, die er in zit.
De goudprijs wordt altijd uitbetaald in grammen, dus naar het gewicht van uw Gouden tientje. De Tientjes werden al in de oudheid uitgegeven zoals in de tijd van Napoleon en koning Willem de eerste en tweede. Deze werden in een kleine oplage zo rond 1842 gemaakt. Ze zijn erg schaars en vrij kostbaar.
Vanaf 2002 zijn er verscheidene gouden munten geslagen in Nederland, ieder met hun eigen thema op de voor en achterzijde. Zo zijn er de Gouden Tientjes in guldens en de Gouden tientjes in Euro´s. De munten kunnen thema´s hebben van vrede en vrijheid of zelfs van de belastingdienst. Max Havelaar of van Gogh of een afbeelding van het huwelijk van onze huidige koning Willem Alexander. Een van deze laatste munten is op dit moment tussen de 190 en 230 euro waard. Ook in het buitenland zijn gouden munten geslagen die een ander formaat hebben, een ander gewicht en een ander goudgehalte.
De buitenlandse 10 euro munten zijn gemaakt van puur goud, 99,9 procent. Waarde Gouden Tientje
Om de waarde te bepalen van uw Gouden Tientje zal er eerst nagegaan moeten worden of de munt echt of vals is. Een echte munt ebstaat uit meer dan 90 procent echt goud en dat bepaald uiteindelijk de waarde. Een tientje wat meerdere malen geslagen is, is minder waard dan een tientje waar er maar een paar van zijn. De goudprijs wordt altijd bepaald door vraag en aanbod en wordt op internationale beurzen bepaald.
De duurste gouden tientjes zijn die van de oudheid, zoals de munt die geslagen werd ter ere van Wilhelmina nu 25.000 euro opbrengt. De tien euro munt van Beatrix zal rond de 6000 euro liggen. De dagprijs van oud goud stijgt bijna per dag en de waarde van oud goud veranderd niet. Aarzel niet om deze moeilijke tijden uw Gouden Tientje te veropen, wie wet wat het u nog oplevert.