Feest

Waar ken je die zangeressen toch van

Een bekend programma
Op de radio hoor je steeds vaker zangeressen optreden waarvan de stem jou bekend voorkomt. De naam doet daarentegen niet altijd een belletje rinkelen. In deze gevallen heb je dan ook te maken met dames die meedoen aan een talentenshow op tv. Inmiddels verzamelen ze naam en faam met hun optredens in een programma zoals The Voice. Tijdens de rondes waarin de dames de strijd tegen elkaar moeten opnemen worden ze uitgenodigd bij ochtendshows op de radio. De public relations machine draait dan ook continu.

Goede coaching met resultaat
Het programma The Voice heeft al menig goed zanger en zangeres afgeleverd. Deze jongens en meiden bestormen de hitlijsten met hun stem die verrast. Wie de show volgt kan de zanger of zangeres vanaf het prille begin van een carrière volgen. De jury van het programma fungeert namelijk ook als coach; het zijn oudgediende musici die de jonge generatie voorzien van goed advies en van een goede coaching. Het resultaat hiervan mag er zijn; van een jonge onervaren zanger of zangeres verandert de deelnemer in een rasartiest met een schat aan ervaring.
Het beste moment om iemand in te huren

Volg jij dergelijke programma’s, dan weet je ook dat je een artiest die hieraan heeft deel neemt na het winnen van een prijs kan inhuren. De prijs die er dan aan verbonden is zegt genoeg; het is een artiest die zijn sporen al enigszins heeft verdiend en die een manager heeft die daar geld aan wil verdienen. Wil jij iemand inhuren die aan zo’n programma deelneemt, dan doe je er goed aan om al tijdens de voorrondes optredens te boeken. Je doet dat in zo’n geval via het evenementenbureau. Zij kennen de weg naar de vocalisten van The Voice en men weet bovendien wat er haalbaar is bij een optreden.
Talent maar weinig ervaring
De lessen die de vocalisten krijgen van de coaches werpen hun vruchten af, maar er is één ding wat een dergelijke zanger of zangeres nog niet goed genoeg kan. We hebben het hier over het brengen van de stemming in een zaal. Je doet er dan ook goed aan om een dergelijk optreden niet op zich te boeken. Beter is het in dat geval om daarnaast ook een gevestigde naam op je podium te krijgen. Zo weet je zeker dat jouw evenement een succes wordt.