Lifestyle

Baby en tiener – alles onder één dak

Er bestaan winkels die in de loop der decennia zowel op het gebied van ervaring en doelgroep flink gegroeid zijn. Je hoort het weleens: ooit klein begonnen in een schuurtje en nu bezig met bestellingen bezorgen in het hele land. Fysieke winkels bieden hun waar sinds het online shoppen een hoge vlucht heeft genomen steeds vaker ook aan op het internet. Een verstandige keuze, aangezien mensen hun vrije tijd anders indelen dan jaren geleden. Zo is Babykoop ofwel het Bedden en Babyhuis in Utrecht uitgegroeid tot een grote speler in de markt van de detailhandel. Naast bedden en babyspullen leveren ze tegenwoordig ook meubels waar tieners mee gezien willen worden.

Waan je in een loft of in een kasteelkamer

Toen je zelf klein was, moest je het stellen met het oude, krakkemikkige bureautje van je opa. By the way, dat zou nu trouwens wel weer heel erg hip zijn. Als je geluk had, kochten je ouders een nieuwe kast voor je maar veel keus was er niet. Het was vooral erg saai en oogde goedkoop. Nu geldt het tegenovergestelde: je kunt het zo gek niet bedenken of de stijl is er.

Creëer met sloophouten, industriële meubels en een roestige hanglamp die zo uit een fabriek lijkt te komen een stoere tienerkamer. Of laat de ontwerpster in je dochter haar gang gaan en sta even later de muren met bloemetjesbehang te behangen terwijl er beneden aangebeld wordt door de bezorger die het romantische spijlenhemelbed komt afleveren.

Geweldige accessoires om het helemaal af te maken

Het is een heerlijk karwei om de stijl van de kamer helemaal door te trekken tot in de accessoires. Scharrel ze samen met je tiener op internet en in winkels – groot of klein – bij elkaar en bezoek ook eens een rommelmarkt. Scoor net dat ene dekbed dat zo goed uitkomt bij dat bloemetjesbehang. Of vind die bureaustoel die gebaseerd is op het uiterlijk van een tractorstoeltje maar wel ergonomisch verantwoord is. Pak dat vloerkleedje mee dat is gemaakt van een geitenvacht. Tik een paar van die oude telefoons op de kop, die in de jaren vijftig heel gangbaar waren. Hang ze op aan de muur – waar ze ooit bedoeld waren – maar lak ze in precies dezelfde kleur als de achtergrond. Dat geeft zeker weten een wauw-effect. Wil je dochter, die de kleur roze nog steeds niet los kan laten, er een likje zuurstokkleur overheen, je zoon ziet waarschijnlijk liever dat je de kwast in de matzwarte verf doopt. Of misschien wel andersom. Als je dochter van hardrock houdt en je zoon idolaat is van de kleur roze. Alles kan en alles mag.

Inspirerend winkelbezoekje

Je kunt knus met zijn drieën achter de laptop plaatsnemen maar je kunt er ook een gezellig dagje uit van maken. In een winkel als Babykoop in Utrecht, kun je goed dwalen tussen de kamers. Er worden verschillende merken baby- en tienerkamers aangeboden en je kunt zowel een complete babykamer als losse meubelen aanschaffen tegen een wel heel aantrekkelijke prijs. Door slim in te kopen kan de verkoopprijs laag blijven. Showroom- en winkelmodellen zijn zelfs zo veel in prijs gereduceerd dat het bijna ongeloofwaardig lijkt. Als je niet veel te besteden hebt, biedt dit echt een uitkomst. Er hebben mensen naar gekeken en hier en daar zijn laatjes uitgeprobeerd, maar daar hebben de meubels nauwelijks onder geleden.

Vraag maar raak

Wil je het fijne weten van een bureaustoel of een zitzak, dan staan de winkelbedienden geheel tot je beschikking. Ervaren en deskundig dat ze zijn, zullen ze je alles weten te vertellen over dat specifieke product. Je kunt een eerlijk antwoord verwachten en geen gekunsteld, van buiten geleerd verkooppraatje zoals je ze weleens hoort bij enorme winkels van massaketens, waar het personeel targets moet halen om verzekerd te blijven van een baan. In tegendeel: als men vindt dat een product niet bij je past, wordt het je vooral niet aangesmeerd.

Snel leverbaar

Het brein van tieners is enorm weerbarstig. Morgen kan de pet weer anders staan. Gelukkig zijn daar de verlossende woorden dat de meubels meteen uit het magazijn leverbaar zijn. Dat maak je niet vaak mee. Dus voordat je tiener van gedachten verandert en het idee van een Rotterdamse Haven-kamer ineens niet zo heel hip meer vindt, zijn jullie als ouders al lang en breed klaar met het monteren van het ijzeren rechercheursbureau, de ruige lockerkast en het bed met damwandprofielen hoofd- en voeteneind, hebben de muren al een trendy likje staalgrijs gekregen en leg jij net het kleed van verweerd bandenrubber op de betonvloer. Als je zoon dit schitterende resultaat ziet, is hij nog jaren blij met zijn kamer.