Geen categorie Medisch

Getroffen door Hernia

Getroffen door Hernia

Ik ben onlangs getroffen door een hernia, erg vervelend. Het doet pijn en het is nog afwachten of ik geopereerd moet worden. Gelukkig lees ik op internet wel goede verhalen, een hernia kan gewoon spontaan herstellen en tot die tijd moet je vooral even doorbijten. Gelukkig kon ik dit wel en leerde ik goed met de pijn omgaan, ik kreeg ook pijnstillers om het te onderdrukken. In bed liggen met een hernia heeft geen zin, zo verlies je alleen maar spierkracht en conditie, waardoor je uiteindelijk nog verder van huis bent. We zullen zien hoe het gaat, een operatie is hopelijk niet nodig. Anders is het misschien wel wat heftig, ik moet dan nog langer herstellen en kan dan een tijd niet werken. Ik heb een nul uren contract dus erg goed komt dit niet uit. Maar goed, ik besef hier mee wel dat het lichaam, je gezondheid belangrijker is dan wat dan ook. Je moet goed voor jezelf zorgen en ik vind het erg dat ik dit nooit eerder echt begreep. Ik probeer dit ook door te geven aan mijn omgeving, leuk is het namelijk niet.. maar het scheelt enorm om gewoon zorg te dragen voor je eigen lichaam.