Auto Geen categorie

Geen carkit inbouwen is erg naïef

Geen carkit inbouwen is erg naïef

Een vriend van mij is onlangs in een ongeluk terecht gekomen en ik stond op de eerste plaats van zijn noodlijn. Ik spoedde direct naar het ziekenhuis waar hij lag en gelukkig was hij weer helemaal bij kennis. Hij vertelde mij dat hij aan het bellen was op zijn mobiel en daarom vermoedde dat hij het ongeluk zelf had veroorzaakt, vreselijk natuurlijk. Ik adviseerde hem dit nooit, nooit meer te doen en waarom niet gewoon een carkit inbouwen? Hij zei dat hij nooit stil had gestaan bij een carkit inbouwen, omdat hij zich het risico, dat echt in een klein hoekje zit, nooit op die manier had gerealiseerd. Hebben we dan allemaal een ongeluk nodig om te realiseren dat een carkit inbouwen echt een noodzakelijkheid is voor mensen die achter het stuur bellen? Ik vind het persoonlijk best eigenwijs dat al die mensen denken dat een carkit inbouwen voor hen niet nodig is, dat zij slim of stoer of vul maar in genoeg zijn om ongelukken te voorkomen. Ik vind dat persoonlijk niet slim of stoer, ik vind het vooral erg naïef. Mijn vriend is een voorbeeld van iemand die tot inkeer kwam, maar hoe zit het met al die andere mensen die achter het stuur kruipen maar eigenlijk geen verantwoordelijkheid daarvoor nemen?