Geen categorie Wonen

Een buurvrouw van me vertelde dat haar man kunststof kozijnen wilde laten plaatsen

Een buurvrouw van me vertelde dat haar man kunststof kozijnen wilde laten plaatsen. Zij was het hier helemaal niet mee eens. Het zijn al economisch moeilijke tijden, dus vond zij dat ze zoveel mogelijk moesten besparen. Wat zou het wel niet kosten om nieuwe kunststof kozijnen te laten plaatsen? Zij vond het maar geldverkwisting. Ze hadden er zelfs zo’n ruzie om gekregen, dat ze bij mij haar beklag kwam doen. Ik begreep haar standpunt, maar ik vertelde haar eerlijk dat ik het standpunt van haar man ook heel goed kon begrijpen. Ik had zelf ook kunststof kozijnen, maar dat was een mazzeltje aangezien die er al in zaten toen ik in dit huis kwam wonen. Mijn buren hadden blijkbaar nog gewoon oude houten. Ik wist zelf dat het een flinke investering was, maar dat je daar ook heel veel voordelen voor terug krijgt. Aangezien de kunststof kozijnen zoals gezegd al in mijn woning zaten, ben ik er eens wat over gaan lezen en ik stond versteld van de voordelen. Ik dacht dat mijn buurvrouw er misschien anders over zou gaan denken als ik haar van die voordelen op de hoogte zou brengen. Dus ik vertelde haar dat kunststof kozijnen veel veiliger zijn en minder brandgevaar opleveren. Ze zat een beetje te knikken en te mompelen, dus ze leek nog niet erg enthousiast. Ik vertelde haar vervolgens dat kunststof kozijnen ook veel duurzamer zijn. Ook daar leek ze niet van onder de indruk. Toen ik haar vertelde dat schuren en lakken niet meer nodig was, maar dat een doekje genoeg is, en dat ze bovendien ook nog warmte isoleren, leek ze wel steeds enthousiaster te worden. Die laatste twee aspecten vond ze toch wel erg belangrijk en het laatste wat ik heb gehoord is dat mijn buurvrouw toch overstag is gegaan.