Veiligheid

BHV verplicht, wanneer jij werknemers in dienst hebt

bhv verplicht

Wanneer is BHV verplicht? Dat is een vraag dat al een tijdje in mijn hoofd speelde. Zelf heb ik heel erg lang een eenmanszaak gehad en had daarvoor nooit een bedrijfshulpverlening certificaat nodig gehad. Nu mijn zaak zo goed is gaan lopen heb ik onlangs een aantal werknemers aangenomen. Nu was mijn vraag of ik nu wel deze verplichting had. Ik ben via het internet daarover meer informatie gaan zoeken. Zo kwam ik terecht op de website van: G4S. Dit bedrijf biedt diverse veiligheidstrainingen aan. Zo ook de bedrijfshulpverleningstraining. Op de website kon ik veel informatie vinden.

bhv verplicht

BHV verplicht volgens de Arbowet

Voor iedere werkgever dat werknemers in dienst heeft is BHV verplicht volgens de Arbowet. Het maakt niet uit of er maar één werknemer is of dat er honderd zijn, het blijft een verplichting. Wanneer er meerdere werknemers zijn, is het verstandig om minimaal twee mensen een bedrijfshulpverlening cursus te laten volgen. Dit omdat er altijd iemand aanwezig moet zijn met een geldig certificaat. Het kan natuurlijk voorkomen dat er anders bij een uitval van een personeelslid niemand is die een certificaat op zak heeft. Wanneer er geen bedrijfshulpverlener aanwezig is, kan er bij een controle een flinke boete worden uitgedeeld. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

bhv verplicht

Goede bedrijfshulpverlening training bij G4S

Omdat ik ook niet graag een boete wilde, heb ik twee werknemers gelijk een training laten volgen bij G4S. Deze trainingen worden gegeven door gespecialiseerde instructeurs, die jou voorbereiden op verschillende situaties. Ik heb gekozen voor de basis training wat twee dagen duurt. Er zijn verschillende locaties door heel Nederland waar jij terecht kunt. Alle locaties zijn zo ingericht dat er veel verschillende praktijk situaties kunnen worden nagebootst. Er wordt veel in de praktijk geoefend. Een klein gedeelte van de cursus is ook theoretisch. Ben jij nu ook op zoek naar een goede training omdat BHV verplicht is? Kijk dan eens op de website van dit bedrijf.