Geen categorie Medisch

Zorgkorting bij een collectief

gp-coverZorgkorting bij een collectief

Ik ben huisarts van beroep, inmiddels alweer bijna dertig jaar. Ook ik groei in een baan en zie dat ik tegenwoordig een veel betere huisarts ben dan zo’n dertig jaar terug, je maakt toch echt je eigen ontwikkeling mee en leert meer te vertrouwen op je instinct. Ik kan met recht zeggen dat ik nu een betere huisarts ben dan voorheen, maar ook ik moet me blijven bijscholen. De medische wereld is constant aan verandering onderhevig, niet alleen qua standpunten maar ook qua daadwerkelijke medische vooruitgang, oplossingen voor ziektes en dergelijke. Ik moet daarvan natuurlijk op de hoogte zijn als ik patiënten in mijn spreekkamer tref, ik heb de verantwoordelijkheid ze de beste zorg als mogelijk te bieden. Daarvoor word ik telkens weer geaccrediteerd, een praktijk die ik heel belangrijk vind. Onlangs hadden we het tijdens een gezamenlijke bijeenkomst over zorgkorting, en wat onze standpunten daaromtrent waren. Ik denk dat iedereen het er wel over eens was dat zorgkorting in sommige gevallen aangespoord moet worden, zeker voor diegenen die het niet betalen kunnen. Ook die patiënten gun je vanzelfsprekend de best mogelijke zorg. Gelukkig zijn daar altijd nog de zorgverzekeraars die heel veel dingen vergoeden, iets wat ik een heel goede zaak vind hier in Nederland. Maar ook op die zorgverzekeringen kun je gewoon zorgkorting ontvangen, en dat is iets wat niet veel mensen schijnen te weten. Als mensen zich namelijk verenigen in een collectief verband, dan is een korting af te dingen. Ik denk dat veel mensen een aantrekkelijk zorgkorting mislopen omdat ze niet afweten van dit soort collectieve verenigingen of zich er niet bij durven aan te sluiten uit angst er aan vast te zitten. Toch zou ik iedereen vanaf deze blog willen aanraden zich aan te sluiten bij een collectief, want hiermee kan je aardig wat zorgkorting krijgen, het kan oplopen tot wel tientallen euro’s per maand of jaar.