Geen categorie Wonen

Willekeurige mensen vragen me naar de prijzen zonnepanelen

Willekeurige mensen vragen me naar de prijzen zonnepanelen

 

Een wezenlijk verschil maken, ik heb me altijd afgevraagd hoe ik dat kon doen. Of beter gezegd, hoe ik anderen kon mobiliseren datzelfde met mij te doen. Echter al in mijn twintiger jaren ontdekte ik dat het een loze strijd is te denken dat je mensen uit hun comfortzone kunt halen. Dat heb ik dan ook opgegeven, om er iets anders voor in de plaats te laten komen. Ik heb me gerealiseerd dat als ik een voorbeeld kan zijn, ik andere mensen wellicht kan inspireren. Baat het niet dan schaadt het niet, want ook al als dat niks uithaalt, dan heb ik alsnog zelf het verschil gemaakt en iets bijgedragen aan deze wereld. Maar de laatste tijd heb ik echt het gevoel dat het wel degelijk verschil maakt, dat er een nieuw bewustzijnsniveau over de wereld lijkt te zijn heen gedaald. Willekeurige mensen op straat vragen me bijvoorbeeld wat de prijzen zonnepanelen zijn, nu ik die zo prominent op mijn huis heb gemonteerd, ze vragen me of het iets loont. En ik kan ze met volle overtuiging zeggen dat het loont, zeker, zowel voor het milieu om ons heen als voor de eigen portemonnee.