Geen categorie Internet

Ook creatievelingen moeten een domeinnaam checken en registreren

Ook creatievelingen moeten een domeinnaam checken en registreren

Niet iedereen heeft een even goed woord over voor de kunstacademie, ze worden wel eens verweten niet goed aan te sluiten bij de praktijk. Mijn verhaal sluit daar bij aan. Hoewel mijn lof voor de academie enorm is, die mensen hebben mij en mijn richting echt gevormd, en goed ook, heb ik ook kritiek. Het punt is dat toen wij afstudeerden we nooit iets hebben meegekregen van de nieuwe ontwikkelingen op marketing gebied bijvoorbeeld. Kunstenaars moeten bij uitstek marketeers zijn, ze hebben immers wat te verkopen. Het is voor je eigen levensonderhoud dus kun je maar beter een beetje goed in verkopen zijn. Toch heeft hierop jarenlang een smet geheerst bij de academies. Ik had gelukkig een vriendin met groot verstand van computers en het toen nog nieuwe internet. Zij stelde voor dat ik ging nadenken over een domeinnaam, waarna we de domeinnaam checken gingen. Toen was het domeinnaam checken nog heel anders dan nu, want je had keuze volop. Nog niet zo ontzettend veel mensen als nu hadden een eigen website en dus was een domeinnaam checken en registreren nog veel gemakkelijker dan nu.