Geen categorie Wonen

Nog elke avond met mijn boek onder de leeslampen

Nog elke avond met mijn boek onder de leeslampen

Je kunt misschien wel stellen dat het boek dood is, maar ikzelf merk onder mijn eigen clientèle dat het alleen maar toeneemt. Je wilt niet weten hoeveel mensen er hier aan de kassa zaten te dringen om bepaalde boeken die ze tijdens de Boekenweek nog wilden halen bijvoorbeeld. Ik heb me de ogen uitgekeken dat het juist zo druk was, dat het boek toch nog zo hip blijkt te zijn. Je kunt niet alles door een computer vervangen en ook de e-reader blijkt inmiddels maar drie procent van de totale industrie rondom het lezen te bevatten. Kennelijk willen mensen toch dat papier in de handen hebben, de bladzijdes omslaan, lezen onder de leeslampen en het boek daadwerkelijk in de kast hebben. Ik denk dat je die romantiek van het papier er ook niet af krijgt eigenlijk, dat dat toch een behoefte is die mensen zullen blijven houden. Bovendien is inherent aan mensen dát ze lezen, ze zullen zich altijd in werelden willen blijven terugtrekken of kennis willen opdoen uit boeken. Ikzelf lees nog elke avond onder de leeslampen in mijn huis de wildste avonturen of droevigste verhalen – je wordt er een completer mens van.