crypto

Hoofdkantoor in Hong Kong

crypto

Bitfinex heeft het hoofdkantoor in Hong Kong, maar is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. In het korte bestaan van het bedrijf, heeft het al flinke littekens opgelopen. Er was zelfs gedacht dat deze handelsbeurs het niet zou overleven, toch heeft het een belangrijke rol gespeeld in de huidige crypto sector. De ontwikkeling is niet zonder problemen verlopen, het bedrijf is vele malen in het nieuws te zien. De vraag is dan ook, of het als beginnende belegger verstandig is hier een rekening te openen. Er lopen namelijk nog gerechtelijke geschillen tegen het bedrijf.

Beste Bank

Bestolen van Bitcoins

In augustus 2016 werd Bitfinex bestolen van maar liefst 119.756 Bitcoins, op dat moment was de waarde 66 miljoen dollar. Door deze diefstal verloor de Bitcoin in een dag 20% van zijn waarde, het bedrijf leek regelrecht op een bankroet af te lopen. Dankzij wat gestuntel met financiën en de nieuwe start van een Bull market, zijn alle gedupeerden zelfs gecompenseerd en leeft het bedrijf nog steeds. Wel heeft het bedrijf altijd moeite gehad met het opbouwen van goede bankrelaties. 

Opgejaagd door financiële waakhond

Het is strikt verboden dat mensen uit New York worden toegelaten, in augustus 2015 is bepaald dat mensen uit de stad alleen gebruik mogen maken van een bedrijf met een BitLicense. Overtreed je deze regels als bedrijf dan wordt je vervolgd, door de financiële waakhond in New York wordt er gezocht naar een reden om Bitfinex te kunnen veroordelen. De dubieuze lening waarmee het bedrijf het Crypto Capital dollar tekort af kon dekken is een spoor die wordt gevolgd door de waakhond.